ZAHAROVA PRAVO U METU: Rusija očitala lekciju Zapadu, upozoreno šta spremaju amoralni neprijatelji Moskve

Novosti online

14. 03. 2021. u 15:36

ZAPAD pokazuje amoralno ponašanje time što blokira ruski internet-sadržaj i ubrzava pojavu regulisanja internet-prostora, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ПРАВО У МЕТУ: Русија очитала лекцију Западу, упозорено шта спремају аморални непријатељи Москве

Foto: EPA

- Oni blokiraju naše naloge, dokumentarne filmove, informativne kanale. Odlučuju šta može, a šta ne može da se gleda na kanalu 'Krim 24'. Ponašajući se apsolutno amoralno na internetu, oni su svojim rukama sami ubrzali to na šta se mi dugo nismo usuđivali. Sve vreme smo osećali nekakvu nelagodnost u smislu toga da je vreme za uvođenje regulatornih mera i za početak regulisanja internet-prostora uzimajući u obzir aktivnosti američkih internet-monopolista - rekla je portparol za televiziju „Rusija 1“.

Foto: EPA

Zaharova je rekla da će Rusija zaštiti medije i publiku od toga.

- Sve vreme smo osluškivali kako će to biti shvaćeno i da li ćemo sami narušiti određene principe. Nećemo narušiti, jer ih je upravo taj kolektivni Zapad već odavno uništio. Sada se priprema čitav paket dokumenata, nacrta zakona koji će čuvati i štititi ruske novinare, ruske medije i, naravno, našu publiku od ovog beskrajnog, nemogućeg bezakonja - dodala je portparol Ministarstva spoljnih poslova.

U poslednje vreme ruski mediji se često suočavaju da cenzurom, na zapadnim internet-platformama, kao što je Jutjub. Prema podacima iz otvorenih izvora, za poslednjih nekoliko godina administracija servisa je na crnu listu stavila oko 200 ruskih kanala.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili