DONBAS JE KRVAVA RANA NA TELU UKRAJINE: Žestok odgovor na provokacije iz Kijeva, Balbek "potkačio" i Amerikance

Novosti online

13. 03. 2021. u 19:17

DONBAS je krvava rana na telu Ukrajine, kaže poslanik Dume Ruslan Balbek, dodajući da bi Kijev učinio sve da to pitanje postane deo međunarodne agende.

ДОНБАС ЈЕ КРВАВА РАНА НА ТЕЛУ УКРАЈИНЕ: Жесток одговор на провокације из Кијева, Балбек поткачио и Американце

Foto: Printscreen

Balbek je komentarisao izjavu šefa ukrajinske delegacije u Kontakt grupu za Donbas Leonida Kravčuka da postoji opasnost od izbijanja konflikta velikih razmera u regionu zbog čega treba uključiti Ameriku u pregovore o Donbasu.

- U velikim razmerama misli gospodin Kravčuk, čak bi da unutarukrajinski civilni konflikt svrsta na listu svetskih problema. Bilo šta, uskoro će i signal u kosmos poslati za pomoć, samo da ne ispunjavaju Minske sporazume. A što se tiče velikog konflikta, sudeći po svemu, sve vodi ka tome - rekao je Balbek.

Komentarišući potencijalno angažovanje Amerike u pregovorima u Donbasu, Balbek kaže da su se SAD pokazale kao agresor i da Vašington menja uslove sporazuma unilateralno, tako da „s njima niko neće razgovarati“.

- U svakom slučaju, Donbas je krvava rana na telu Ukrajine, a ne međunarodne zajednice, mada bi bivši predsednik Ukrajine veoma voleo da se problemima Kijeva bavi ceo svet - zaključio je ruski poslanik.

Kravčuk je ranije danas rekao da Kijev vodi konsultacije o učešću Amerike u pregovorima o Donbasu, kao i da Rusija može da bude protiv toga ali mora da iznese odgovarajuće argumente.

On je uveren da Amerika treba da učestvuje u tim pregovorima.

- Konflikt u Donbasu nije samo ukrajinski pitanje, i čak ni samo evropsko. To je pitanje mogućnosti izbijanja velikog sukoba ukoliko Rusija ne bude zaustavljena u svojim apetitima - rekao je Kravčuk.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave