PRLJAVA KAMPANJA ZAPADA NIJE ZAVRŠENA: Zaharova o napadima na rusku vakcinu "Sputnjik V"

Novosti online

13. 03. 2021. u 22:35

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da se na Zapadu već mesecima odvija kampanja protiv ruske vakcine protiv virusa korona i da ona još nije završena.

ПРЉАВА КАМПАЊА ЗАПАДА НИЈЕ ЗАВРШЕНА: Захарова о нападима на руску вакцину Спутњик В

Foto: EPA

- Govorimo o tome što je već očigledno da mesecima već traje kampanja protiv naše vakcine - rekla je Zaharova u emisiji poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjova na Ju-tjubu.

Podsetimo, visoki zvaničnik Kremlja je nedavno rekao novinarima da, prema informacijama ruske specijalne službe, Amerika i njeni saveznici planiraju pokretanje obimne informativne kampanje protiv vakcine „Sputnjik Ve“.

- Kičmu toj informativnoj hidri slomili su sami Zapadnjaci kada su počeli ili sami da se vakcinišu ruskom vakcinom ili da traže da je isporučimo ili da predlažu zajedničku proizvodnju ili proizvodnju vakcine na teritoriji njihovih zemalja. Ali to ne znači da je prljava informativna kampanja završena. Ona nije završena - rekla je Zaharova.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća od 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)