BITKOIN NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE: Očekuje se da će dostići vrednost od 60.000 dolara

Novosti onlajn

13. 03. 2021. u 15:59

NAJPOPULARNIJA kriptovaluta juče se sasvim približila rekordu od 58.332 dolara, dok i danas ne prestaje da iznenađuje visinom dostignute vrednosti.

БИТКОИН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ИЗНЕНАЂУЈЕ: Очекује се да ће достићи вредност од 60.000 долара

Foto: Piksabej

Bitkoin je jutros prema platformi "Koindesk" dostizao vrednost od 57.400 dolara, a trenutno se najpopularnijom kriptovalutom trguje po ceni od 56.930 dolara.

Deo analitičara očekuje da će bitkoin prvi put u istoriji probiti granicu od 60.000 dolara.

Ovog puta investitori ulažu u bitkoin uglavnom zbog zaštite od očekivane buduće inflacije bez obzira na to što još nema razloga za preteranu zabrinutost oko rasta cena.

Rastu bitkoina svakako su doprinele i ohrabrujuće informacije o velikom interesu klijenata "Goldman Sachsa" za najpopularniju kriptovalutu.

U očima investitora bitkoin je sada poput zlata u digitalnom obliku - zaštita od svih nevolja koje će neizbežno uzrokovati divlje štampanje novca u režiji centralnih banaka, odnosno pre svega visoka inflacija i devalvacija klasičnih valuta. Kako cene zlata već nekoliko meseci lagano opadaju, postaje sve jasnije da je bitkoin doista preuzeo njegovu ulogu u mnogim portfeljima velikih igrača.

Veliki investitori uprkos visokoj ceni ne prestaju da ulažu u bitkon. Najnovije informacije su da je kompanija za poslovne analize MicroStrategy objavila da je kupila dodatni paket od 15 miliona dolara vrednih bitkoina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)