ATENTAT NA GLAVNOG TUŽIOCA OBAVEŠTAJACA: Haos u Avganistanu, bombaš samoubica uleteo u konvoj vozila, ubijeno 10 osoba (FOTO)

Tanjug

06. 03. 2021. u 18:16

U JEKU porasta nasilja u ratom razorenom Avganistanu, danas je bombaš samoubica automobilom izvršio atentat na glavnog tužioca državne uprave za obaveštajne poslove Sajeda Mahmuda Agu.

АТЕНТАТ НА ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ОБАВЕШТАЈАЦА: Хаос у Авганистану, бомбаш самоубица улетео у конвој возила, убијено 10 особа (ФОТО)

Foto: EPA

Atentator je s automobilom punim eksploziva uleteo u konvoj vozila u kojem je bio tužilac koji se kretao ka svojoj kancelariji u gradu Laškargah, na jugu Avganistana, i tom prilikom usmrtio tužioca, njegovog telohranitelja, osmoricu pratilaca i ranio još dva civila, rekao je Ataulah Avgan, šef saveta provincije Helmand, preneo je AP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj atentat u Avganistanu, koji potresa sve veći broj bombaških napada, naručenih ubistava i nasilja svake vrste.

Za nekoliko prethodnih atentata odgovornost je preuzela Islamska država, ali za veći broj napada niko nije preuzeo odgovornost, a vlada u Kabulu optužuje talibane.

Istovremeno, u katarskoj prestonici Dohi nastavljeni su mirovni pregovori između delagacija talibana i vlade Avganistana, uz posredovanje SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)