DEMONSTRANTI UPALI U ZGRADU VLADE: Haos u Jermeniji! (VIDEO)

Novosti online

01. 03. 2021. u 10:29

ДЕМОНСТРАНТИ УПАЛИ У ЗГРАДУ ВЛАДЕ: Хаос у Јерменији! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

GOMILA protivnika jermenskog premijera Nikola Pašinjana upala je u zgradu vlade u centru Jerevana, gde se nalazi nekoliko ministarstava.

Opozicija je održala skup u holu u prizemlju i pozvala zvaničnike ministarstva da ne učestvuju na mitingu koji premijer organizuje u ponedeljak. Akcija je trajala nekoliko minuta. Nakon uzvikivanja da traže premijerovu ostavku, demonstranti su napustili zgradu.

- Završavamo našu akciju. Cilj nam je bio da pokažemo da možemo da uđemo u bilo koje ministarstvo - rekao je jedan od učesnika akcije.

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan izrazio je spremnost da ujedini sve političke snage za pregovaračkim stolom radi prevazilaženja nesuglasica i traženja uzajamno prihvatljivih rešenja, navodi se u izjavi jermenskog lidera.

- Politička borba ne treba da pređe granice zakonitosti, da dovede do potresa i nestabilnosti, protivrečnosti ne treba da prerastaju u netrpeljivost, atmosferu uzajamne mržnje, a posebno konfrontacije i raskola - navodi se u izjavi objavljenoj na sajtu predsednika.

Prema njegovim rečima, zemlji je potrebno jedinstvo i solidarnost.

- Posebno danas su konsolidacija i tolerancija od vitalnog značaja za našu državu i narod - istakao je jermenski predsednik.

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima „Iskander“. Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku.

U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice. U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i šatore u blizini parlamenta. Oni nisu raspoloženi za pregovore sa vlastima i traže ostavku premijera.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)