MINISTARSTVO BRITANIJE SAOPŠTILO: Testovi za porodice sa decom školskog uzrasta

Tanjug

28. 02. 2021. u 09:36

IZ MINISTARSTVA zdravstva Velike Britanije danas je saopšteno da će sva domaćinstva u Engleskoj sa decom koja pohađaju osnovnu ili srednju školu, imati mogućnost da jednom nedeljno dobiju po dva brza testa na kovid-19, kako bi se podržala nastojanja vlade da se đaci što pre vrate u školske klupe.

МИНИСТАРСТВО БРИТАНИЈЕ САОПШТИЛО: Тестови за породице са децом школског узраста

Foto: AP

Britanski premijer Boris Džonson saopštio je prošle nedelje da je izrađen plan za fazno okončanje restrikcija i ponudio oprezan pristup u sprečavanju ponovnog uvođenja sveobuhvatnih restrikcija koje su nanele štetu britanskoj ekonomiji, prenosi Rojters.

Džonson je izjavio da je povratak đaka u školske klupe od 8. marta, sa minimalnih socijalnim kontaktima na otvorenom prostoru, prioritet u prvoj fazi.

Iz ministarstva zdravstva je saopšteno da će kompleti za brzo testiranje biti dostupni od sutra na više od 500 lokacija, ali da će se testiranja sprovoditi i na radnim mestima i u lokalnim centrima za testiranje.

Đaci osnovnih i srednjih škola biće testirani dva puta nedeljno, najpre u školama, a potom će dobijati i testove za kućnu upotrebu.

Broj novozaraženih u Velikoj Britaniji je u padu i sada je jedan od 145, saopšteno je iz nacionalne službe za statistiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece