AMERIKANCI BOMBARDOVALI SIRIJU: Napad izveden pod Bajdenovom palicom, Rusi upozoravaju - "Ovo je mimo zakona, desiće se veliki konflikt!"

Novosti onlajn

26. 02. 2021. u 08:07

АМЕРИКАНЦИ БОМБАРДОВАЛИ СИРИЈУ: Напад изведен под Бајденовом палицом, Руси упозоравају - Ово је мимо закона, десиће се велики конфликт!

Foto: USAF tviter

AMERIČKA vojska izvela je po nalogu predsednika DŽoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji.

Vazdušni udar predstavlja odgovor na raketni napad na američke mete u Iraku i bio je ograničenih razmera, moguće da ne bi došlo do eskalacije, prenosi Rojters.

- Po nalogu predsednika Bajdena, američka vojska ranije večeras izvela je vazdušne napade na infrastrukturu koju koriste militantne grupe uz podršku Irana u istočnoj Siriji - rekao je portparol Pentagona DŽon Kirbi.

On je naveo da će Bajden delovati u cilju zaštite američkih i koalicionih vojnika.

- U isto vreme delovali smo na određen način sa ciljem da dođe do deeskalacije ukupne situacije na istoku Sirije i u Iraku - dodao je Kirbi.

On je rekao da su u napadima uništeni mnogi objekti na graničnom kontrolom punktu koje koriste proiranske grupe kao što su Kataib Hezbolah i Kataib Sajid al-Šuhada.

Rusija: Ovo je napad na suverenu državu

Ruski senator i predstavnik Saveta federacije Rusije Vladimir DŽabarov prokomentarisao je napad Amerike na Siriju rekavši da je u pitanju bombardovanje suverene države.

- Ovaj napad je mimo svih zakona, Sirija je suverena država. Ne isključujem mogućnost da se zvanični Damask obrati Savetu bezbednosti sa zahtevom da se o ovom napadu razgovara na hitnom zasedanju - rekao je on, a prenosi Sputnjik.

DŽabarov je rekao i da je ovo veoma opasna stvar i da može dovesti do eskalacije situacije u celom regionu.

- Ovo sve može dovesti do konflikta velikih razmera - upozorio je DŽabarov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mama

26.02.2021. 10:44

Povampirili se !Kada ce Svet da shvati da oniratuju na tudjoj teritoriji itrajno u istavaju teren i otimaju sve sto mogu pa jos i naplacuju "utroseni materijal"Koja zaslepljenost! Neoprostivo.