TRI MESTA ZA POČETAK TREĆEG SVETSKOG RATA: Ekspert otkrio gde Rusi mogu zaratiti sa Amerikancima

Novosti online

25. 02. 2021. u 19:08

Konstantin Sivkov, ruski vojni eskpert govorio je o tri kritične geografske tačke na kojima u bliskoj budućnosti može doći do rata Rusije i SAD, piše Ria Fan.

ТРИ МЕСТА ЗА ПОЧЕТАК ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА: Експерт открио где Руси могу заратити са Американцима

Foto: Printskrin

- Prva tačka je Pridnjestrovlje. Ako se uvede zatvaranje granica sa Ukrajinom i Moldavijom, a tamo sada sede neprijateljski režimi, onda će Rusija morati da probije koridor kroz Odesku regiju kako bi obezbedila smeštaj za sve stanovnike Pridnjestrovlja  - rekao je Konstantin Sivkov.

Foto: EPA

On je dodao da će, ako Rusija preduzme takav korak, doći do rata, gde će NATO moći da interveniše navodno u ulozi branioca demokratije i suvereniteta Ukrajine i Moldavije. Posle toga, NATO može Rusku Federaciju da predstavi kao agresora.

- Druga tačka je Novorosija. Danas su oružane snage Ukrajine ozbiljno povećale svoj vojni potencijal i, sudeći prema odlukama tima Zelenskog, neprijateljstva u ovom regionu mogu početi na proleće - rekao je vojni ekspert.

Treća tačka u kojoj trenutno još uvek nema stabilnosti su Abhazija i Južna Osetija, primećuje Sivkov.

- Iako Gruzija u ovom trenutku nije sposobna za odlučnu akciju, ako se pažnja Rusije skrene, na primer, na Novorosiju, tada u ovom regionu može započeti neki pokret - rekao je Sivkov.

Foto: Depositphotos

Ranije je vojni ekspert Viktor Baranets ispričao o tri tačke na mapi sveta u kojima je u bliskoj budućnosti moguć oružani sukob Rusije i Sjedinjenih Država, a to možete čitati OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku