OVO SE NIJE DESILO GODINAMA: Polarna hladnoća u Americi, zaleđeni Nijagarini vodopadi (VIDEO)

Novosti online

24. 02. 2021. u 10:16

DELOVI Nijagarinih vodopada koji se nalaze u državi Njujork na samoj granici SAD i Kanade zaledili su se u toku vikenda nakon što su se prošle nedelje temperature u tom delu Amerike spustile na minus 18.

ОВО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ГОДИНАМА: Поларна хладноћа у Америци, залеђени Нијагарини водопади (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Britanski "Independent" piše da su turisti koji su se juče tamo zatekli mogli da vide i fotografišu velike komade leda kako plutaju rekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija u toku celog dana.

List piše da, iako se na nekim fotografijama čini da je vodopad u potpunosti smrznut, voda nikada ne prestaje da protiče, uprkos ekstremno hladnom vremenu, a velike ledene površine na vodopadu su zabeležen i u toku 2014. i 2015. godine, kada je područje zahvatio polarni vorteks. 

Poput mnogih američkih država i državu Njujork u posljednje dve nedelje zahvatio je hladni talas, a još snežnih padavina se očekuje i u idućih nekoliko dana.

Posljednji put su ovakvi prizori na Nijagarinim vodopadima viđeni 2017. godine, kada je u tom delu države palo više od pola metra snega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024