ZALEĐENI NIJAGARINI VODOPADI: Turisti fotografisali velike komade leda kako plutaju u vodi

Tanjug

23. 02. 2021. u 13:06

ЗАЛЕЂЕНИ НИЈАГАРИНИ ВОДОПАДИ: Туристи фотографисали велике комаде леда како плутају у води

Foto: AP

DELOVI Nijagarinih vodopada, na granici SAD i Kanade, zaledili su se u toku jučerašnjeg dana nakon što su se prošle nedelje temperature spustile na -18C na reci Nijagari, a hladni talas je još uvek prisutan u američkoj državi NJujork i drugim delovima Severne Amerike, piše Indipendent.

Britanski list navodi da su turisti koji su se juče zatekli na Nijagarinim vodopadima mogli da vide i fotografišu velike komade leda kako plutaju u vodi, dok su oblaci pare i duga bili prisutni tokom celog dana.

Indipendent piše da iako se na nekim fotografijama čini da su slapovi vode u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje da teče uprkos ovakvim uslovima, a prisustvo velikih površina leda na vodopadu zabeleženo je i tokom 2014. i 2015. godine kada su polarni cikloni pogodili to područje.

Zajedno s mnogim drugim saveznim državama širom SAD tokom poslednje dve nedelje, i NJujork je pogođen jakim hladnim talasom , a više snežnih padavina se očekuje na Nijagari i tokom sledećih nekoliko dana, navodi britanski list.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)