BIZARAN INCIDENT U FRANCUSKOJ: Vojni avioni leteli prenisko, pa celo selo ostalo bez struje

Novosti online

19. 02. 2021. u 09:39

DVA francuska vojna aviona ostavila su jedno selo na jugu Francuske bez struje nakon što su, zato što su leteli prenisko, prerezali električne vodove.

БИЗАРАН ИНЦИДЕНТ У ФРАНЦУСКОЈ: Војни авиони летели прениско, па цело село остало без струје

Foto: EPA

Do incidenta je, kako javlja BBC, došlo u sredu poslepodne u selu Kastele nedaleko od gradića Manoske. Dva aviona "rafal" uzletela su s obližnjeg aerodroma, te počela izvoditi predviđen trening niskog leta.  

Istražioci koji su odmah otvorili istragu nazvali su događaj "retkim incidentom", a stanovnici sela rekli su kako ih je prelet uplašio.

- Leteli su jako nisko i stvorili veliku pometnju. Prvo sam začuo jedan, pa pogledao u nebo i ugledao drugi avion. Bili su tako nisko da sam pomislio da lete ispod električnih vodova - rekao je novinarima Benoa Goui, gradonačelnik koji se zatekao u automobilu za vreme incidenta.

Nastavio je putem, te uočio prerezane kablove koji su visili preko puta. Odmah je pozvao hitne službe i kompaniju koja se bavi elektrosnabdevanjem tog kraja. Pad kablova uzrokovao je manji požar koji je brzo stavljen pod kontrolu. Selo je trenutno ostalo bez električne energije, a nestanak je potrajao satima, dok je iz sigurnosnih razloga duže vreme bila blokirana i saobraćajnica.

- Nije bilo žrtava. Incident je uzrokovao prinudno sletanje koje je pilot sigurno izveo na aerodromu - izjavili su francuski vojni zvaničnici.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju