UKRAJINA JE NEPRIJATELJSKI PROJEKAT ZAPADA: Brutalna istina izrečena u Kremlju, Putinov najbliži saradnik se obratio naciji

Novosti online

18. 02. 2021. u 12:09

UKRAJINA za Rusiju nije prijateljska država, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Dodao je i da u Kremlju na Ukrajinu gledaju kao na politički projekat Zapada.

УКРАЈИНА ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉСКИ ПРОЈЕКАТ ЗАПАДА: Брутална истина изречена у Кремљу, Путинов најближи сарадник се обратио нацији

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Depositphotos

- Ukrajina je suverena država koja za nas nije prijateljska. Do tog zaključka dolazimo na osnovu antiruskih postupaka koji konstantno dominiraju u politici ukrajinskog rukovodstva - rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim rečima, Ukrajina ima veoma ozbiljan problem na jugo-istoku zemlje i za sada ne može ili ne želi da reši te probleme tako što će ispuniti Minske sporazume.

Takođe, Peskov je izneo stav da u Kremlju na Ukrajinu gledaju kao na politički projekat zapadnih zemalja.

- Rusija bez sumnje priznaje ukrajinsku državu, ali u isto vreme, zaista, ukrajinska država se od momenta prevrata praćen popustljivim ponašanjem Zapada, pretvorila u projekat tih istih država - rekao je Peskov.

Podsetimo, Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a