DUGO SU GA OČEKIVALI: Netanijahu i Bajden konačno razgovarali preko telefona

Tanjug

18. 02. 2021. u 00:21

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu i američki predsednik DŽo Bajden održali su danas dugo očekivani prvi telefonski razgovor, koji je trajao oko sat vremena i odnosio se na nastavak mirovnih sporazuma, iransku pretnju i izazove u regionu.

ДУГО СУ ГА ОЧЕКИВАЛИ: Нетанијаху и Бајден коначно разговарали преко телефона

Foto: EPA

Sagovornici su se složili nastave razgovore, navodi se u saopštenju iz kabineta izraelskog premijera, koje prenosi Rojters.

Dvojica lidera pomenula su svoje dugogodišnje lične veze i poručila da će zajedno raditi na daljem jačanju bliskih odnosa između dve zemlje.

Bilo je spekulacija da Bajden nije krio nezadovoljstvo zbog bliskih veza konzervativnog Netanijahua sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je, inače, pozvao desničarskog lidera dva dana nakon inauguracije 2017. godine, navodi Rojters.

Bajden je razgovarao sa desetak svetskih lidera od stupanja na dužnost 20. januara, a Bela kuća je saopštila da će Netanijahu biti prvi lider na Bliskom istoku kojeg će pozvati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ja sam

18.02.2021. 01:23

Амерички председник је хит свих хитова када упита своју жену: „Где се ми то налазимо?" Сиротом старцу је место у неком високорангираном старачком дому, а не на челу једне високоагресивне државе.