NIKITA MIHALKOV UPUTIO ZAHTEV KREMLJU: Oduzimajte državljanstvo svima koji pozivaju na sankcije protiv Rusije

Novosti online

17. 02. 2021. u 15:01

PROSLAVLJENI režiser Nikita Mihalkov tražio je od Kremlja da oduzima državljanstvo svima u Rusiji koji pozivaju na uvođenje sankcija protiv Moskve.

НИКИТА МИХАЛКОВ УПУТИО ЗАХТЕВ КРЕМЉУ: Одузимајте држављанство свима који позивају на санкције против Русије

Foto: P. Mitić

On ističe da bi vlasti pod hitno trebale da uvedu zakon o lišavanju državljanstva svih koji apeluju na strane predstavnike da sankcionišu Rusiju, piše Ria Fan.

Nikita Mihalkov je rekao da svi koji žele da se bore protiv korupcije treba to da rade drugim metodama, a ne uništavanjem sopstvene države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

MRČO

17.02.2021. 15:25

Svaka čast ovom gospodinu i trebalo bi ga poslušati. Ne samo u Rusiji već i kod nas i u svim normalnim državama treba oduzimati državljanstvo onima koji rade protiv interesa svoje države

Milence

17.02.2021. 15:29

Tako treba da se ponasa svaka odgovorna zemlja. Gradjani koji urusavaju ugled svoje zemlje, moraju podneti posledice. Zalosno je, sto na takve stvari moraju da ukazu kulturni radnici.

Srbijo Zuta kuco

17.02.2021. 16:46

U pravu je. Drzavljanstvo se moze izgubiti zahtevom za brisanje iz drzavljanstva, primanjem drzavljanstva druge drzave, zakletvom na vernost drugoj drzavi, ucescem u oruzanim snagama druge drzave... Austrija je razmatrala mogucnost da dzihadistima koji su ucestvovali u ratu u Siriji oduzme drzavljanstvo. Ne znam kako se to zavrsilo. Mozda se plase odmazde (teroristickih napada)? Ako neko trazi ili podrzava sankcije protiv sopstvene zemlje znaci da je veran nekoj drugoj i ispunajva uslov da ostane bez drzavljanstva.

Sosa

17.02.2021. 17:28

To bi im bila najbolja kazna, pa neka izvole na "demokratski" zapad da tamo laprdaju.Tako bi trebalo i kod nas, počev od onih državljana Srbije, koji su tražili bombardovanje Srbije.

petar

17.02.2021. 17:45

Mikalkov je potpuno u pravu svi oni koji rade protiv svoje drzave u korist stranih neprijateljskih koji zovu na sankcije, treba proterati i oduzeti drzavljanstvo.

buki

18.02.2021. 02:12

To mi zvuči kao odlična ideja, a moglo bi se primeniti i u Srbiji. Za sve koji negiraju genocid u NDH logorima, koji prizivaju sankcije ili bombardovanje Srbije, oduzeti državljanstvo, pa neka idu tamo gde im je okruženje dobro, a što dalje od Srba i Srbije. Spakovati im i lanč paket i ispratiti ih uz pesmu o Vojvodi Sinđeliću.