PLANETA VERUJE "SPUTNJIKU VE": Ruska vakcina već registrovana u 27 država

Novosti onlajn

16. 02. 2021. u 17:07

ПЛАНЕТА ВЕРУЈЕ СПУТЊИКУ ВЕ: Руска вакцина већ регистрована у 27 држава

Foto: Novosti

RUSKA vakcina protiv korone „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju je napravio Institut „Gamaleja“, potvrdila je svoju efikasnost protiv mutacija kovid 19 koja je nastala u Velikoj Britaniji, saopštila je ruska Služba za fitosanitarni nadzor „Rospotrebnadzor“.

U ovom trenutku preparat je registrovan u 27 država, saopštio je predstavnik Ministarstva zdravlja Rusije Filip Romanov. 

- Trenutno primećujemo veliko interesovanje za rusku vakcinu. Što se tiče međunarodne saradnje, sarađujemo, ne samo po pitanju isporuka, već i u delu mogućeg transfera tehnologija kako bi se maksimalno povećala proizvodnja i obuhvatio maksimalan broj vakcinisanih pacijenata, ne samo u našoj zemlji, već i partnera. Danas je efikasnost vakcine visoka. Strahovi po pitanju vakcinacije su iza nas - rekao je Romanov na konferenciji o strateškoj saradnji „Novi put razvoja: rusko-nemačka saradnja“.

U petak je Ruski fond za direktne investicije saopštio da su Kazahstan, Sent Visent i Grenadini i Crna Gora registrovale rusku vakcinu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)