EPIDEMIJA U ITALIJI: Među učenicima se širi britanski soj virusa - 391 osoba preminula od zaraze kovidom 19

Tanjug

12. 02. 2021. u 11:28

U JEDNOM danu u Italiji je 391 osoba preminula od zaraze kovidom 19, a među 292.500 testiranih, otkriveno je više od 15.000 novozaraženih osoba, prenosi agencija Ansa saopštenje ministarstva zdravlja.

ЕПИДЕМИЈА У ИТАЛИЈИ: Међу ученицима се шири британски сој вируса - 391 особа преминула од заразе ковидом 19

Foto: EPA

Zbog širenja zaraze među učenicima i nastavnim osobljem u nekoliko regiona, Umbriji, Toskani i Abrucu, obustavlejna je direktna nastava za učenike.

Prvi takvi slučajevi zaraze zabeleženi su i u jednoj milanskoj opštini u Lombardiji, gde je otkriveno 59 zarazenuh đaka i nastavnika u jednoj školi.

Primećeno je da učenici više obolevaju od engleske varijante korona virusa, iako prema tvrdnjama epidemiologa Masima Galija, primarijusa milanske bolnice “Saco”, ne postoje dokazi da se engleski soj virusa brže prenosi među mladima.

U vakuumu između vlade u ostavci i nove koja još nije formirana, predsednici italijanskih regiona odlučili su da ostane na snazi zabrana među-regionalnog saobraćaja.

Takva odluka vlade u ostavci je na snazi do 15. februara, ali po svemu sudeći, nova vlada neće biti formirana pre tog datuma, da bi mogla odluku produžiti ili ukinuti.

Zdravstveni stručnjaci tvrde da epidemiološka situacija u Italiji još nije takva da bi se mogao, bez rizika širenja pandemije, otvoriti saobraćaj među regijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)