POZIV NA TREĆI SVETSKI RAT: Ukrajina ponudila NATO-u da koristi vazdušni prostor iznad Krima

Novosti online

10. 02. 2021. u 14:30

UKRAJINA predlaže NATO-u da koristi vazdušni prostor iznad Krima za svoje operacije, izjavio je ministar za infrastrukturu Ukrajine Vladislav Kriklij.

ПОЗИВ НА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Украјина понудила НАТО-у да користи ваздушни простор изнад Крима

Foto: USAF tviter

Ministar je tokom sastanka sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a za odbrambenu politiku i planiranje Patrikom Ternerom rekao da se Ukrajina drži kursa integracija u evroatlantske sisteme kolektivne bezbednosti i da je jedno od najvažnijih pitanja – razmena podataka o vazdušnom saobraćaju.

- Uzimajući u obzir ažurirani bilten o bezbednost letova EASA (Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbednost) u Simferopoljskom regionu kontrole leta i ukidanja ograničenja Federalne uprave za civilnu avijaciju SAD za letove u Simferopoljskom području, predlažemo da se taj deo vazdušnog prostora koristi za vazdušne operacije NATO-a: za transport snaga, opreme, tereta i tome slično. Nadamo se na podršku NATO-a u praćenju vazdušne situacije duž ruske granice - prenosi reči Kriklija pres-služba Ministarstva infrastrukture.

Vladislav Kriklij i Patrik Terner imali su sastanak tokom radne posete ukrajinske vladine delegacije Briselu na čelu sa premijerom Denisom Šmigaljom.

Podsetimo, Krim je postao deo Rusije 2014. godine, nakon referenduma na kojem je ubedljiva većina stanovnika ovog poluostrva glasala za ulazak u sastav Ruske Federacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)