U AUŠVICU SU UBIJALI PO NJIHOVIM METODAMA: Nemac (100) optužen za zverske smrti 3.518 ljudi tokom Drugog svetskog rata (FOTO)

I.S.

09. 02. 2021. u 16:55

STOGODIŠNjI Nemac našao se pred sudom, optužen za saučesništvo u ubistvu 3.518 ljudi!

У АУШВИЦУ СУ УБИЈАЛИ ПО ЊИХОВИМ МЕТОДАМА: Немац (100) оптужен за зверске смрти 3.518 људи током Другог светског рата (ФОТО)

Foto: Printksrin

Reč je o nekadašnjem čuvaru nacističkog logora Zaksenhauzen, u kome je, tokom Drugog Svetskog rata, ubijeno više od 100.000 ljudi. Ovaj logor, podignut je u okolini Berlina 1936. godine kao radni kamp, ali je u istoriji ostao poznat po stravičnim medicinskim eksperimentima koji su se u njemu odvijali.

Istovremeno, Zaksenhauzen je bio svojevrsni pilot program za masovno uništavanje ljudi, po čijem modelu su radili najstravičniji koncentracioni logori, kakakav je bio Aušvic u sadašnjoj Poljskoj. U Zaksenhauzenu su se mahom nalazi politički zatvorenici, kao i Jevreji i Romi.

Nemački medij Dojče vele, ne saopštava ime ovog stogodišnjaka, ali navodi da je radio kao čuvar u ovom logoru smrti od 1942. do 1945. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)