NAVALJNI JE POLITIČKA PROTUVA: Hoće vlast da bi ispunio svoje ciljeve, Medvedev prozreo njegove namere

Novosti online

01. 02. 2021. u 07:36

ZAMENIK predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog smatra političkim probisvetom koji na avanturistički način nastoji da se popne na vlast da bi postigao sopstvene ciljeve.

НАВАЉНИ ЈЕ ПОЛИТИЧКА ПРОТУВА: Хоће власт да би испунио своје циљеве, Медведев прозрео његове намере

Foto: AP - Alexei Nikolsky

- Reći ću ono što mislim o Navaljnom. Kao i ranije i sada Navaljnog smatram političkom protuvom, čovekom koji na avanturističke načine pokušava da se popne na vlast zarad postizanja sopstvenih ciljeva i nikako drugačije - rekao je Medvedev u intervjuu za ruske medije.

- Ali sada su njegove delatnosti u tom smislu postale mnogo ciničnije i neobuzdanije nego pre nekoliko godina - dodao je on.

Medvedev je naveo da je sam Navaljni za sebe rekao da je zdrav i da su dalje prepirke po ovom pitanju očigledno neprimerene, a da su za proceduralne postupke potrebni dokumenti koji se Rusiji ne daju.

- Koliko sam shvatio, on je nedavno rekao da je zdrav. Znači, zdrav je i hvala Bogu, prema tome, prepirke po ovom pitanju u budućnosti su očigledno neprimerene. A ako razlog i dalje postoji, onda bi, kako su više puta govorile moje kolege i iz Ministarstva spoljnih poslova i iz bezbednosnih organa, ruska strana trebalo da dobije podatke o njegovom zdravlju, jer nam takvi podaci nisu dati - istakao je Medvedev.

On je objasnio da će moći da se donesu neke proceduralne odluke ako se dobiju dokumenti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)