DMITRIJ PESKOV: Evropa baca na smetlište potencijal odnosa sa Rusijom

Novosti online

31. 01. 2021. u 18:45

KREMLj žali što Evropa nepromišljeno i neosnovano „baca na smetlište“ potencijal odnosa sa Rusijom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

ДМИТРИЈ ПЕСКОВ: Европа баца на сметлиште потенцијал односа са Русијом

Peskov i Putin / Foto AP

Portarol Kremlja je intervjuu televiziji „Rusija 1“ rekao da su zemlje Evropske unije „potpuno nepromišljeno i neosnovano bacile na smetlište potencijal odnosa sa Rusijom“.

Prema rečima Peskova, ogromna količina izazova koje su sada pred državama „diktira potrebu za razvojem ovog dijaloga“.

- Ali svaki dan čujemo izjave koje čujemo. I ne sviđa nam se to - istakao je on.

Peskov je nešto ranije rekao da u govoru predsednika Rusije Vladimira Putina na forumu u Davosu nije bilo nikakve konfrontacije i upozorenja i da je to bio pokušaj da se dopre do zdravog razuma političara.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin prvi put za 12 godina učestvovao je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Davosu 27. januara koji jeove godine održan u onlajn formatu. Kako je rekao predsednik, „postoji mogućnost da se suočimo sa kolapsom u svetskom razvoju i borbom svih protiv svih“.

Putin je na forumu u Davosu takođe rekao da bi Rusija i Evropa trebalo da se vrate ka pozitivnoj agendi i da jačaju trgovinsko-ekonomsku saradnju. Prema rečima ruskog lidera, „trenutna situacija očigledno nije normalna“. Šef Rusije je takođe primetio da dijalog između Rusije i Evrope zahteva iskrenost, oslobađanje od fobija i problema iz prošlosti kako bi se postigla pozitivna faza u odnosima.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)