AMERIČKO LICEMERJE DOSEGLO VRHUNAC: Usuđuju se da posle Kapitola drže lekcije Rusiji - dobili su brutalan odgovor

Novosti online

31. 01. 2021. u 17:26

VAŠINGTON, komentarišući privođenja na protestima u Moskvi, pozvao je Moskvu da poštuje međunarodne obaveze, izjavila je portparolka američke ambasade u Rusiji Rebeka Ros.

АМЕРИЧКО ЛИЦЕМЕРЈЕ ДОСЕГЛО ВРХУНАЦ: Усуђују се да после Капитола држе лекције Русији - добили су бруталан одговор

Foto: EPA

- Ruske vlasti su privele aktiviste i novinare, a takođe blokirale centar Moskve uoči planiranih akcija u znak podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom. Saopšteno je o stotinama demonstranata koji su danas zadržani. Pozivamo Rusku Federaciju da poštuje međunarodne obaveze u oblasti ljudskih prava - navedeno je u saopštenju portparolke.

Američka diplomatska misija je na svom Tviter-nalogu takođe pozvala ruske vlasti da „poštuju slobodu medija“ u svetlu saopštenja o „privođenjima novinara uprkos činjenici da su nosili specijalne prsluke i da su očigledno bili na dužnosti“.

S tim u vezi, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zahteva da američki Stejt department i američka ambasada u Moskvi prestanu da se mešaju u unutrašnje stvari Rusije.

Ombudsman glavnog grada Rusije saopštio je ranije da je u nedelju na neodobrenim protestima pristalica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u Moskvi privedeno oko 120 osoba.

U nekoliko gradova Rusije su 23. januara održani neodobreni skupovi koji su se pretvorili u sukobe sa policijom, pritvaranja i pokretanja krivičnih postupaka, uključujući i zbog pretnje masovnim zaražavanjem kovidom 19. Uoči protesta 31. januara Generalno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova podsetili su da prema članu Krivičnog zakona o masovnim neredima učesnicima preti kazna do 15 godina zatvora.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane