DEMONSTRANTI POKUŠALI DA UPADNU U PARLAMENT: Haos u Beču zbog epidemioloških mera, protestima se pridružili i desničari

Novosti online

31. 01. 2021. u 23:00

"ŠETNjA“ protivnika epidemioloških mera austrijske vlade, koje su održane danas posle podne u Beču, završene su brojnim prijavama i hapšenjima, a ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer tvrdi da su učesnici pokušali i upad u parlament.

ДЕМОНСТРАНТИ ПОКУШАЛИ ДА УПАДНУ У ПАРЛАМЕНТ: Хаос у Бечу због епидемиолошких мера, протестима се придружили и десничари

Foto: Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer i predsednik policije u Beču Gerhard Pirstel saopštili su večeras, u kratkoj izjavi za medije, da su demonstranti pokušali da upadnu u parlament.

Nehamer je naglasio da je policija imala „veoma, veoma težak zadatak“.

- Bio je čak i pokušaj da se upadne u prilaz parlamenta. Pouka skupa je da moramo još više da se prilagodimo taktici demonstranata - naveo je on.

Nehamer je kritikovao Slobodarsku partiju Austriju (FPO) zbog ohrabrivanja demonstranata.

Pirstel je kazao da je podneto 850 prijava i uhapšeno 10 lica.

Inače policija je zabranila prijavljenih demonstracija protiv korona mera tokom vikenda, ali su preko društvenih mreža anti-koronaši pozvali na „šetnju“.

Među učesnicima protestne šetnje bili su, ponovo, neonacisti i desničarski identitaristi, za koje policija tvrdi da žele u svoje svrhe da zloupotrebe negodovanje građana protiv ograničenja sloboda usled borbe protiv pandemije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju