LOŠE VESTI ZA ERDOGANA: Osujećen snažan turski napad na stratešku tačku! (VIDEO)

Novosti online

31. 01. 2021. u 10:00

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЕРДОГАНА: Осујећен снажан турски напад на стратешку тачку! (ВИДЕО)

Foto: EPA

KASNO uveče, 30. januara, Sirijske demokratske snage (SDF) osujetile su još jedan napad turskih snaga na auto-put M4 na severoistoku Sirije.

Turski militanti pokušali su da se infiltriraju u odbranu SDF-a zapadno od Ajn Ise, na severu Rake, da bi došli do auto-puta. Plan militanata je očigledno bio da se blokira saobraćaj na auto-putu. Međutim, militanti su se suočili sa borcima SDF-a, koji su onemogućili infiltraciju nakon teških sukoba.

M4 povezuje al-Hasaku sa Rakom i severoistočnim delom Alepa. Nekoliko jedinica ruske vojne policije čuva civilne putnike duž auto-puta.

U vezi s tim, novinska agencija Havar izvestila je da turska vojska gradi svoju treću bazu na periferiji Ajn Ise.

Nova baza se gradi u blizini sela al-Mišerfa, kilometar severno od M4 i tri kilometra severoistočno od Ajn Ise. Ranije ovog meseca, turske snage izgradile su osmatračnicu na istom mestu.

Turske snage već nekoliko meseci vrše pritisak na Ajn Isu. Lokacija grada na M4 i blizina Rake čine ga jednim od najvažnijih urbanih centara u severoistočnoj regiji.

Prisustvo ruskih i sirijskih snaga sprečava turske snage da pokrenu veliki napad i zauzmu Ajn Isu. Ova situacija se verovatno neće uskoro promeniti.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)