OVO JE AHILOVA PETA F-35: Američki časopis o odnosu snaga lovaca pete generacije - "Biće lak plen za Su-57"

Novosti online

26. 01. 2021. u 23:01

AMERIČKI stelt-lovci F-22 i F-35 imaju brojne nedostatke koji ih čine ranjivim za protivnika, piše „Nešenal interest“ i dodaje da neke američke letelice lak plen za ruskog lovca Su-57.

ОВО ЈЕ АХИЛОВА ПЕТА Ф-35: Амерички часопис о односу снага ловаца пете генерације - Биће лак плен за Су-57

Foto: EPA

- Uprkos mišljenju mnogih, stelt nije nevidljivi plašt - napisali su novinari.

Prema njihovom mišljenju, ruski nadzorni radari „Podsolnuh“ se odlično snalaze sa zadatkom detektovanja stelt-aviona na nebu. Istovremeno, novinari tvrde da ruski radari s lakoćom prate F-35 na velikim rastojanjima.

Autori članka tvrde da tehnologija infracrvenog pretraživanja takođe proračunava lokaciju američkih stelt-lovaca.

Među „minusima“ američkih letelica, „Nešenal interest“ je naveo značajno zaostajanje u svim parametrima u vazdušnoj borbi, za šta lovci F-35 ili B-2 nisu predviđeni.

Autori ističu da F-35 u vazduhu može da postane „lak plen za ruskog Su-57“.

Američki list nedavno je uporedio kakve bi šanse imali lovci pete generacije Su-57 i F-35 u vazdušnom duelu nakon što je Heroj Rusije, probni pilot Magomed Tolbojev izneo stav da bi Su-57 pobedio F-35 u vazdušnoj borbi jedan na jedan zahvaljujući svojim manevarskim sposobnostima.

- Su-57 će ga lako ubiti, ako se sretnu jedan na jedan. F-35 ne može da manevriše, on nema te sposobnosti, ali zato ima elektronsku snagu - rekao je Tolbojev, istakavši da je protivnik „svakakve elektronike“, jer kvar u njenom radu mogu izazvati čak i sunčeve baklje.

Ranije je agencija „Blumberg“ pisala da američka vojno-industrijska korporacija „Lokid Martin“ nije uklonila 871 defekt na lovcu F-35 koji je ranije otkriven. Kako je agencija prenela, otkriveni nedostaci na lovcu pete generacije bi mogli da se odraze na njegovu borbenu gotovost, održavanje i obavljanje zadataka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)