DRAMATIČNO PRIZNANJE ANGELE MERKEL: "Nama je stvar izmakla kontroli!"

Tanjug

26. 01. 2021. u 11:45

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel priznala je da se situacija u toj zemlji, u borbi protiv korona virusa, vlastima izmakla kontroli.

ДРАМАТИЧНО ПРИЗНАЊЕ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ: Нама је ствар измакла контроли!

Foto AP

Prema pisanju dnevnika "Bild" ona je, na video konferenciji sa šefovima frakcija CDU/CSU kako u Bundestagu, tako i pokrajinskim skupštinama, otvoreno govorila o neuspehu vlasti.

- Nama je stvar izmakla kontroli - citira list kancelarku.

Ona je istakla da se broj novoobolelih mora smanjiti na 50 na 100.000 stanovnika, a konstatuje da se sada svi raduju kada je ispod 200.

Merkel je priznala i neuspeh vlasti, rekavši da zdravstvene službe nemaju sposobnost da prate kontakte obolelih. Kancelarki je posebno važno da putovanja oteža ili skroz zabrani, što bi moglo da izvuče zemlju iz korona ponora.

- Sto puta sam postavila pitanje zašto ne možemo da zabranimo putovanja? - rekla je ona.

Dodala je da stalno dobija odgovor da je Nemačka slobodna zemlja, da je moguće ograničiti radijus kretanja, ali da je teško zabraniti putovanje u svet. Merkelova želi da putovanja učini neatraktivnim i neprijatnim oštrim režimom ulaska u zemlju.

Što se „otključavanja“ tiče, kaže da trenutno ne može da se govori o tome.

- Moraćemo drugačije da se otvaramo nego što je odlučeno - prvo obdaništa i škole, onda radnje i restorane - objasnila je nemačka kancelarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)