TURCI STEŽU OBRUČ: Dve vojske se spremaju za veliki obračun, miriše na krv i olovo

Novosti online

23. 01. 2021. u 21:26

TURSKE oružane snage uspostavile su danas dve nove osmatračnice u severozapadnom sirijskom regionu Idliba.

ТУРЦИ СТЕЖУ ОБРУЧ: Две војске се спремају за велики обрачун, мирише на крв и олово

Foto: Printscreen

Prema Enabu Baladiju, oba mesta su osnovana u gradu Kastun na krajnjem severu ravnice al-Gab na severozapadu Hame.

Zapovednik Nacionalnog fronta za oslobođenje, jedne od ključnih turskih posredničkih grupa u Idlibu, rekao je opozicionom uredu da je prvo mesto postavljeno u Kastunovoj školi, dok je drugo izgrađeno na gradskom "strateškom" vrhu brda.

Foto: EPA

U vezi s tim, turske trupe bile su razmeštene duž autoputa M4, koji povezuje lučki grad Latakiju sa gradom Alepo. Opozicioni izvori rekli su da će turska vojska uskoro izvršiti patrolu na autoputu.

Prema sirijskoj Opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, turska vojska zadržava više od 60 mesta u Idlibu.

Nedavno je turska vojska uspostavila novu mrežu poštanskih mesta na planini al-Zavija u južnom Idlibu. Sada turske snage pojačavaju svoje prisustvo u severozapadnoj Hami.

Raspoređivanjem dodatnih trupa u Idlibu, Turska pokušava da odvrati Sirijsku arapsku vojsku. Svaka nova operacija vojske u Idlibu verovatno će dovesti do konfrontacije sa turskim trupama. Militanti u regionu koriste prednost rastućeg turskog prisustva i pokreću sve više napada na sirijske snage.

Vesti iz Sirije čitajte klikom OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)