SIMBOLIKA U BOJI: Zbog čega su se Kamala Haris, Hilari Klinton i Mišel Obama odlučile za ljubičastu nijansu?

Tanjug

21. 01. 2021. u 00:52

NA predsedničkoj inauguraciji Džoa Bajdena pažnju su privukle i odevne kombinacije prve dame Džil Bajden, potpredsednice Kamale Haris, supruge bivšeg predsednika Baraka Obame, Mišel i bivše državne sekretarke SAD Hilari Klinton.

СИМБОЛИКА У БОЈИ: Због чега су се Камала Харис, Хилари Клинтон и Мишел Обама одлучиле за љубичасту нијансу?

Foto: Tviter/@flywithkamala

Za razliku od Melanije Tramp koja je uglavnom birala odeću koju potpisuju evrpski dizajneri, većina dama se na današjoj svečanosti odlučila za domaće kreatore, ističe Si-En-En.

Džil Bajden je preko haljine ukrašene Svarovski kristalima i perlama nosila plavi kaput od tvida sa reverima i manžetnama od pliša dizajnera Aleksandre O''Nil iz Kolorada koja predstavlja novi uspešni američki brend Markarijan.

Kamala Haris pažnju je privukla odevnom kombinacijom u ljubičastom. Ona je nosila kaput i haljinu koju je dizajnirao kreator Kristofer Džon Rodžers iz Lujzijane.

Si-En-En napominje da činjenica da su se dame opredelile za domaće kreatore šalje signal da se će Bela kuća biti okrenuta američkim vrednostima.

Kamal Haris nije jedina bila u ljubičastom. Za tu boju opredelile su se i Mišel Obama i Hilari Klinton.

Ljubičasta boja je u SAD, između ostalog, bila zvanična boja pokreta za prava žena da glasaju i simbolizuje posvećenost borbi za ostvarenje njihovih prava.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu