SIMBOLIKA U BOJI: Zbog čega su se Kamala Haris, Hilari Klinton i Mišel Obama odlučile za ljubičastu nijansu?

Tanjug

21. 01. 2021. u 00:52

СИМБОЛИКА У БОЈИ: Због чега су се Камала Харис, Хилари Клинтон и Мишел Обама одлучиле за љубичасту нијансу?

Foto: Tviter/@flywithkamala

NA predsedničkoj inauguraciji DŽoa Bajdena pažnju su privukle i odevne kombinacije prve dame DŽil Bajden, potpredsednice Kamale Haris, supruge bivšeg predsednika Baraka Obame, Mišel i bivše državne sekretarke SAD Hilari Klinton.

Za razliku od Melanije Tramp koja je uglavnom birala odeću koju potpisuju evrpski dizajneri, većina dama se na današjoj svečanosti odlučila za domaće kreatore, ističe Si-En-En.

DŽil Bajden je preko haljine ukrašene Svarovski kristalima i perlama nosila plavi kaput od tvida sa reverima i manžetnama od pliša dizajnera Aleksandre O''Nil iz Kolorada koja predstavlja novi uspešni američki brend Markarijan.

Kamala Haris pažnju je privukla odevnom kombinacijom u ljubičastom. Ona je nosila kaput i haljinu koju je dizajnirao kreator Kristofer DŽon Rodžers iz Lujzijane.

Si-En-En napominje da činjenica da su se dame opredelile za domaće kreatore šalje signal da se će Bela kuća biti okrenuta američkim vrednostima.

Kamal Haris nije jedina bila u ljubičastom. Za tu boju opredelile su se i Mišel Obama i Hilari Klinton.

LJubičasta boja je u SAD, između ostalog, bila zvanična boja pokreta za prava žena da glasaju i simbolizuje posvećenost borbi za ostvarenje njihovih prava.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)