POGINULI MORNARI SU IZ UKRAJINE: Brod potonuo kod obale Turske, broj žrtava porastao na četiri

Novosti online

17. 01. 2021. u 15:17

GUVERNERI turske provincije Bartin Sinan Guner saopštio je da su 13 članova posade teretnog broda „Arvin“, koji je potonuo u blizini obale Turske, državljani Ukrajine, a ne Rusije, kako je ranije izveštavano.

ПОГИНУЛИ МОРНАРИ СУ ИЗ УКРАЈИНЕ: Брод потонуо код обале Турске, број жртава порастао на четири

Foto: Facebook

- Potonuli teretni brod plovio je pod zastavom Palaua, 13 članova njegove posade su državljani Ukrajine - rekao je Guner prenosi televizija NTV.

On je dodao da su još dva člana posade pronađena živa i da spasioci pokušavaju da dođu do njih.

Gubernator je istakao da je broj poginulih mornara porastao na četiri.

- Prema najnovijim podacima, spaseno je šest osoba, pronađena su četiri tela poginulih. Prisiljeni smo da obustavimo akciju spasavanja zbog loših vremenskih uslova, koji su prouzrokovali potapanje broda - precizirao je Guner.

Ambasada Rusije u Turskoj takođe je saopštila da su zaposleni u konzularnom odeljenju poslati u luku Bartin radi koordinacije saradnje sa turskim vlastima.

Ranije je Guner izjavio da je u području Inkumu potonuo teretni brod i da je pokrenuta akcija spasavanja 15-tak članova posade, koji su se nalazili u tri čamca za spasavanje.

Spasavanje je otežano zbog loših vremenskih uslova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba