TRAMP JUNIOR UPUTIO MOLBU ILONU MASKU: Pogledajte ovo, došlo je vreme da Rusi uče Amerikance slobodi govora, učinite nešto

Novosti online

14. 01. 2021. u 20:26

SIN američkog predsednika Donald Tramp Mlađi obratio se milijarderu i vlasniku kompanije „Tesla“ i „Spejs iks“ Ilonu Masku sa molbom da napravi novu društvenu mrežu koja će zameniti postojeće poput Tvitera koje su blokadom naloga Donalda Trampa projavile „jednostranu cenzuru“.

ТРАМП ЈУНИОР УПУТИО МОЛБУ ИЛОНУ МАСКУ: Погледајте ово, дошло је време да Руси уче Американце слободи говора, учините нешто

Foto: EPA

- Došlo je vreme da Rusi uče Amerikance šta je to sloboda govora. Pogledajte do čega je dovela ova cela situacija - rekao je on, a prenosi „Indipendent“.

Tramp Mlađi je rekao i da je Mask veoma dobar kandidat koji je u stanju da se suprotstavi Tviteru budući da je on lično kritikovao tehnološke korporacije zapadne Amerike koje su se pretvorile u svojevrsne sudije slobode govora.

Pored toga, on je rekao i da bi nova društvena mreža trebalo da reguliše sva pitanja vezana za širenje mržnje ali i propagandu nasilja, ali i da ujedno bude i platforma za neutralne komentare a ne da vremenom postane kojekakva „levičarska organizacija“.

Naveo je i da od nove društvene mreže ne treba stvarati „konzervativni zatvoreni svet“, već mesto gde je moguće razvijati ideje.

Podsetimo, Tviter je prvo privremeno suspendovao Trampov nalog, ali ga je ubrzo potpuno ukinuo zbog, kako je saopšteno iz te društvene mreže, „rizika da će podsticati nasilje“. Suspenzija je usledila nakon Trampovih tvitova o demonstracijama njegovih pristalica u Vašingtonu i upada u kongresno zdanje na Kapitolu.

I druge društvene mreže, kao što su Fejsbuk i Instagram, suspendovale su iz istog razloga Trampove naloge.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mungos

16.01.2021. 11:34

Vreme je da se ugase Tviter, Fejsbuk i Instagram. U svakoj zemlji gde je došlo do brisanja posta od strane administracije mreža ne dozvoliti pristup tim mrežama više ikada. Da se Ameri nauče da je sloboda govora neprikosnoveno pravo građana na mišljenje a ne politika Amerikanaca i to onih koji besomučno ratuju po celom svetu i uvode sankcije kako god stignu.