VOJSKA "ZAKRČILA" KONGRES: Vašington kao vojna baza, Nacionalna garda spava po hodnicima (FOTO)

Novosti online

13. 01. 2021. u 16:17

SEDNICU na kojoj američki Kongres raspravlja o opozivu predsednika Donalda Trampa obezbeđuje Nacionalna garda.

ВОЈСКА ЗАКРЧИЛА КОНГРЕС: Вашингтон као војна база, Национална гарда спава по ходницима (ФОТО)

Foto: EPA

Kongres je pun vojnika pod oružjem, o čemu svedoče fotografije na društvenim mrežama, a pojedini kongresmeni komentarisali su na društvenim mrežama da Kongres izgleda kao vojna baza.

Predsednički dom američkog Kongresa održava sednicu na kojoj se raspravlja o impičmentu Trampa. Prethodno je Predstavnički dom, u kom većinu imaju demokrate, usvojio rezoluciju kojom se od potpredsednika SAD Majka Pensa zahteva da primeni 25. amandman ustava kojim bi preuzeo predsednička ovlašćenja zbog nesposobnosti predsednika.

​Pens je to odbio da uradi, pa je Predstavnički dom nastavio raspravu o impičmentu.

​Sednicu obezbeđuju jake snage Nacionalne garde pod oružjem, koje su raspoređene ne samo oko Kongresa, već i u samom zdanju na vašingtonskom Kapitolu.

​Tokom prethodne sednice 6. januara, kada je Kongres potvrđivao rezultate elektorskog koledža i predsedničkih izbora, demonstranti koji podržavaju Donalda Trampa i njegove tvrdnje da su izbori neregularni, upali su u zgradu Kongresa. Kako je saopšteno, petoro ljudi je izgubilo život tokom tih nereda u Vašingtonu.

​Demokratska većina u Predstavničkom domu pokrenula je opoziv Trampa sa obrazloženjem da je podsticao demonstrante na nasilje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)