RUSKI SPECIJALCI IZMASAKRIRALI DŽIHADISTE: Bitka trajala više od sat vremena, pobili i pojačanja koja su poslata (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

12. 01. 2021. u 15:51

RUSKE Snage za specijalne operacije su sprovele veliku operaciju rano jutros u ravnici Al-Gab, i tom prilikom je ubijeno 11 terorista takozvane Sirijske nacionalne armije koju podržava Turska.

РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ ИЗМАСАКРИРАЛИ ЏИХАДИСТЕ: Битка трајала више од сат времена, побили и појачања која су послата (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Izvori koje citira "Sirijan Obzerver" navode da su se ruski specijalci infiltrirali među teroriste nedaleko od sela Al-Haluba, i da su tom prilikom ubili osmoricu pripadnika Džaiš al-Nasra (Vojske pobede), dela najistaknutije frakcija Sirijske nacionalne armije.

Isti izvori navode da su teroristi, nakon ostvarivanja kontakta sa Rusima tražili hitnu podršku od komande, nakon čega su im upućena pojačanja.

Pripadnici SSO su zatim i njima postavili zasedu, ubivši još trojicu terorista, čime se broj mrtvih na strani proturskih militanata popeo na jedanaest.

Žestoki sukob terorista i ruskih specijalaca je trajao još sat vremena, a pripadnici SSO su se nakon odbijanja svih napada terorista uspešno povukli.

Snage za specijalne operacije Ruske Federacije su osnovane 2009. godine, prema planu reformi koje su počele nakon nezadovoljavajućeg učinka ruskih oružanih snaga u Gruzijskom ratu 2008. godine.

Organizovani su po ugledu na zapadne specijalne jedinice, i čine ih isključivo profesionalni vojnici, koji su podređeni Zapovedništvu snaga za specijalne operacije Glavnog štaba ruske vojske.

Odlično su se pokazali tokom rata u Siriji, kao i u konfliktima niskog intenziteta na Kavkazu, i u antipiratskim operacijama u Indijskom okeanu.

Komandant jedinice je general major Valerij Fljustikov.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati klikom OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna