PRONAĐENI OSTACI TELA I KOMADI AVIONA: Ribari videli eksploziju - Poput munje je sleteo u more (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 01. 2021. u 09:28

INDONEŽANSKE vlasti otkrile su signale s dve lokacije u Javanskom moru. Veruje se da bi mogli da dolaze iz crne kutije aviona Sriviždaja Era koji je juče nestao s radara samo četiri minute nakon poletanja iz Džakarte za Pontianak.

ПРОНАЂЕНИ ОСТАЦИ ТЕЛА И КОМАДИ АВИОНА: Рибари видели експлозију - Попут муње је слетео у море (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Spasilačke ekipe u moru su pronašle delove ljudskih tela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi.

Još nema službenih podataka o žrtvama.

- Uveren sam kako ćemo vrlo brzo pronaći avion - rekao je član indonežanske ratne avijacije, uključen u potragu, koja je fokusirana na šire područje ostrva Laki i Lancang gde je dubina mora između 20 i 23 metra.

Podsetimo, avion marke Boing 737-500 je juče, nedugo nakon poletanja iz Džakarte, izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u okean između ostrva Laki i Lancang, nedaleko od prestonice.

Vojska je u istom području rasporedila nekoliko ratnih brodova i dva helikoptera kako bi pomogla u potrazi, rekao je zapovednik oružanih snaga Hadi Tjahjanto.

Lokalni ribari videli eksploziju

Načelnik okruga u kojemu je avion nestao za protal Kompas.com je kazao da su lokalni ribari videli eksploziju u blizini ostrva Lakija.

Ribar Solihin rekao je za indonežanski BBC da se avion srušio blizu njegovog broda.

- Avion je poput munje sleteo u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod - dodao je. Na području iznad kojeg je izgubljen kontakt sa letelicom, lokalni ribari u blizini ostrva Male pronašli su brojne objekte za koje se smatra da su deo aviona.

Avion je leteo na domaćem letu prema Pontianaku na ostrvu Borneu. Nesreća se dogodila oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)