ZASLEPI NEPRIJATELJA, OMETA LOKATORE, NEUTRALIZUJE PVO: Moćni helikopter Mi-8MTPR-1 od danas u upotrebi i na dalekom istoku Rusije (VIDEO)

Tanjug

10. 01. 2021. u 00:07

HELIKOPTERI Mi-8MTPR-1, opremljeni sistemima za elektronsko ratovanje "Ričag-AV" , ušli su danas u upotrebu u vojnoj oblasti Dalekog istoka Rusije, saopštila je okružna pres služba ruske vojske.

ЗАСЛЕПИ НЕПРИЈАТЕЉА, ОМЕТА ЛОКАТОРЕ, НЕУТРАЛИЗУЈЕ ПВО: Моћни хеликоптер Ми-8МТПР-1 од данас у употреби и на далеком истоку Русије  (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Helikopteri su isporučeni u oblast iz Uljanovska teškim transportnim avionom Antonov-124 Ruslan. Ovom isporukom realizuje se državna strategija o odbrani 2020. za Dalekoistočni vojni okrug - saopštila je pres služba i dodala da su helikopteri ušli u upotrebu Jedinice vazduhoplovstva i PVO, prenosi TASS.

Helikopter Mi-8MTPR-1 je specijalna verzija, opremljena sistemom za elektronsko ratovanje „Ričag-AV“ koji ima mogućnost da ometa lokatore i da neutralizuje rad sredstava za protivvazdušnu odbranu.

Sistem se pokazao izuzetno efikasnim u realnim borbenim situacijama. Omogućava potpuno „zaslepljivanje“ neprijatelja u radijusu od nekoliko stotina kilometara, a istovremeno može da potisne nekoliko ciljeva, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba