ČEKANJE KOJE UBIJA: Rođaci pilota aviona koji se danas srušio u DŽakarti ne gube nadu, još uvek veruju da ima preživelih

Novosti online

09. 01. 2021. u 21:20

PORODICE osoba koje su se nalazile u putničkom avionu avio-kompanije "Srividžaja Er" koji se, kako se pretpostavlja, srušio u more nakon poletanja iz indonežanske prestonice Džakarte, okupile su se na aerodromu na poziv indonežanskih vlasti, gde čekaju vesti o najmilijima.

ЧЕКАЊЕ КОЈЕ УБИЈА: Рођаци пилота авиона који се данас срушио у Џакарти не губе наду, још увек верују да има преживелих

Foto: Tanjug AP

Tim ronilaca upućen je na mesto gde se sumnja da je srušio avion, dok porodice čekaju prve informacije o najmilijima koji su se nalazi na letu.

Pretražuju krhotine u moru za koje se pretpostavlja da pripadaju nestalom avionu boing 737. Među delovima aviona koji su izvađeni iz vode do sada, nalaze se i delovi pocepane garderobe koji liče na muške farmerke.

U putničkom avionu nalazilo se 50 putnika i 12 članova posade. Među putnicima je bilo sedmoro dece, od toga tri bebe, piše "Si En En Indonezija".

Porodica pilota aviona "Srividžaja Er-a" kapetana Afvana i dalje se nada da ima preživelih.

- Nadamo se da ćemo uskoro čuti dobre vesti - rekao je Muhamed, nećak kapetana.

Prema njegovim rečima, ni porodici ni avio-kompaniji još nisu saopštene informacije o putnicima sa leta za Džakartu.

Jedan od meštana rekao je ranije da je od lokalnih ribara dobio prve informacije o tragediji.

- Ribari na dva čamca u okeanu su videli dva puta ekspoloziju dok je još padala kiša. Videli su mali avion i odlučili da se vrate kući u dva sata. Zatim su prijavili slučaj vatrogascima i zatražili da zajedno odu na mesto nesreće - objašnjava jedan od stranovnika.

Kako kaže, meštani su zatim zajedno sa vatrogascima pokušali da priđu mestu događaja i pronašli su brojne predmete, uključujući komade trupa aviona.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a