NOVA BLOKADA: Uklonjen Parler, alternativa Tviteru

Novosti online

09. 01. 2021. u 09:45

GUGL je iz svoje „plej prodavnice“ uklonio društvenu platformu Parler, blisku američkim konzervativcima. Društvena mreža Parler, alternativa Tviteru je platforma na koju su mnogi građani i političari prešli zbog revolta izazvanog sve većom cenzurom.

НОВА БЛОКАДА: Уклоњен Парлер, алтернатива Твитеру

Foto: Depositphotos

Prema obrazloženju Gugla, to je učinjeno da bi „zaštitili bezbednost korisnika“, navodeći da Parler dozvoljava objave koje, kako tvrde, podstiču nasilje.

Oni ističu da to nije u skladu sa njihovom politikom korišćenja, kao i da su na to mesecima upozoravala Parler.

Ova odluka Gugla usledila je nakon što je i Epl zatražio od Parlera da uvede strožu kontrolu nad sadržajem, dajući toj platformi ultimatum od 24 sata da to učini ili će biti zabranjena i u njenoj prodavnici.

Ove vesti usledile su nakon što je Tviter trajno suspendovao nalog Donalda Trampa na toj društvenoj mreži, nakon čega je američki predsednik poručio da ga neće ućutkati.

Tramp je pristalicama poručio da „budu u toku“ i najavio da će uskoro objaviti veliku novost. On je dodao da njegov tim pregovara sa različitim sajtovima, kao i da čak razmišlja da „uspostavi sopstvenu platformu u bliskoj budućnosti“.

Iako nije precizirao koje sajtove ima na umu, novinar „Foks njuza“ Šon Haniti je nagovestio da je Tramp otvorio nalog upravo na platformi Parler.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)