SIGNAL AMERICI? Iran pokazao podzemnu raketnu bazu na obali Persijskog zaliva! (FOTO)

Novosti online

08. 01. 2021. u 12:59

REVOLUCIONARNA garda Irana (IRG) prikazala je podzemnu raketnu bazu na obali Persijskog zaliva, navodi portal Sepah News.

СИГНАЛ АМЕРИЦИ? Иран показао подземну ракетну базу на обали Персијског залива! (ФОТО)

Foto: Tanjug/Sepahnews via AP

Prema izveštaju portala, ceremoniji je prisustvovao vrhovni komandant Revolucionarne garde Husejin Salami, kao i komandant mornaričkih snaga kojoj pripada „strateška“ baza, Alireza Tangsiri.

Prema rečima Salamija, kompleks sadrži visoko precizne rakete „velike razorne moći“, dometa od nekoliko „stotina kilometara“ i sposobne da "zaobiđu" radarsku zaštitu.

Saopštenje u o bazi je objavljeno usred zaoštravanja odnosa između SAD-a i Irana i spekulacija u medijima da bi odlazeća administracija Donalda Trampa mogla da napadne Iran pre isteka mandata 20. januara.

S druge strane, Kris Miler, vršilac dužnosti šefa Pentagona, rekao je ranije da su SAD, nakon iranskih pretnji, ostavile nosač aviona „Nimic“ u regionu koji su planirale da povuku.

U Iranu je nedavno obeležena godišnjica smrti generala Kasema Sulejmanija u atmosferi pojačane antiameričke retorike.  Kako je ranije prenela agencija „Tasnim“, savetnik vrhovnog vođe Irana, general-major Jahja Rahim Safavi, upozorio je Vašington da ne čini greške jer je, kako je rekao, iranska vojska sposobna da potopi američke nosače aviona.

Podsetimo, FBI istražuje pretnju da će biti izvršen napad zaletanjem aviona u zgradu američkog Kongresa kao navodnu odmazdu za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija koji je poginuo 3. januara prošle godine u vazdušnom napadu koji su snage Sjedinjenih Američkih Država izvele u Bagdadu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere