TRI KRALJA NA PROSLAVU STIGLI BALONOM: Zbog epidemije neobična proslava u Španiji

J. Ž. S.

05. 01. 2021. u 14:42

OVOGODIŠNjA proslava Božića u Španiji nije bila praćena tradicionalnom paradom Tri kralja, ali gradski oci Sevilje bili su kreativni i organizovali su dolazak Gašpara, Melkiora i Baltazara balonom kako bi se izbegao bliski kontakt sa bilo kim.

ТРИ КРАЉА  НА ПРОСЛАВУ СТИГЛИ БАЛОНОМ: Због епидемије необична прослава у Шпанији

Foto: Piksabej

Gradska skupština uživo je prenosila njihov dolazak na svojoj veb stranici. Bogojavljenje ili Praznik Sveta tri kralja u Španiji čeka se svake godine sa velikim uzbuđenjem i masovnim slavljem. 

Ceremonija zvanično počinje veče uoči Bogojavljenja, kada se održava parada Tri kralja, tokom koje povorke stanovnika izlaze na ulice da vide dolazak kraljeva u grad. Španci šetaju ulicama i na glavnim trgovima uzimaju vreće slatkiša ili druge poklone.

Budući da Španija nema Deda Mraza ili Svetog Nikolu koji nose božićne poklone, to čine i Tri kralja čarobnjaka, čija se velikodušnost testira svakog 6. januara na Tri kralja. Deca, porodice i čitavi gradovi širom zemlje slave ovaj španski porodični praznik.

Svečano veče završava se još jednom španskom božićnom tradicijom: delikatesom tipičnom za „doručak sa kraljevima“ - kuglofom ukrašenim suvim voćem. Da bi u potpunosti izbegli bilo kakav fizički kontakt, deca Sevilje su ove godine umesto slanja pisama poštom, slala svoje želje za poklonima svetim mađioničarima putem iste veb stranice.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna