KINA ODBRUSILA AMERIČKOM ZVANIČNIKU: Laž je da je korona virus izašao iz laboratorije u Vuhanu!

Tanjug

04. 01. 2021. u 15:50

KINA je odbacila kao laž izjavu zamenika savetnika nacionalne bezbednosti Metjua Potingera koji je rekao da je korona virus izašao iz laboratorije u Vuhanu, rekla je danas portparolka kineskog ministra spoljnih poslova Hua Čunjing.

КИНА ОДБРУСИЛА АМЕРИЧКОМ ЗВАНИЧНИКУ: Лаж је да је корона вирус изашао из лабораторије у Вухану!

Foto AP

- Odavno se zna da postoji takozvana teorija o 'curenju' virusa iz laboratorije u Vuhanu, gde je navodno veštački napravljen kovid-19. Skoro svi međunarodni naučnici i eksperti na polju kontrole bolesti, uključujući i američke specijaliste, kritikovali su tu teoriju. Kineski naučnici su nekoliko puta komentarisali ovu temu. Američki novinari su takođe posetili Vuhanski institut za virusologiju, gde su čuli profesionalno mišljenje o celoj situaciji - rekla je Hua.

Kineski novinari su takođe izneli detalje i činjenice koje demantuju ovakve navode.

- Gospodin Potinger, visoko rangirani zvaničnik vlade SAD, ponavlja laž iznova i zanemaruje ono što je ranije rečeno. Nadam se da će američka strana razjasniti da li je to ličan stav gospodina Potingera ili zvaničan stav Amerike - dodala je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu