HILJADE SVEĆA ZA SOLEJMANIJA: Godišnjica ubistva iranskog generala, ulicama odjekuju pretnje Americi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

03. 01. 2021. u 09:39

NA GODIŠNJICU ubistva generala iranske Revolucionarne garde Kasema Sulejmanija, veliki broj ljudi okupio se na međunarodnom aerodromu u Bagdadu.

ХИЉАДЕ СВЕЋА ЗА СОЛЕЈМАНИЈА: Годишњица убиства иранског генерала, улицама одјекују претње Америци (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Okupljeni pale sveće i nose transparente sa likom Sulejmanija.​ Pojedini su, kako se vidi na video-snimcima objavljenim na društvenim mrežama, uzvikivali slogane protiv Amerike.

​Sulejmani, koji je bio komandant elitne iranske jedinice Kuds, ubijen je na današnji dan prošle godine na bagdadskom aerodromu po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa nakon što su ga SAD optužile da je pripremao napad na američke diplomate u Iraku, kao i u regionu.

​U napadu je ubijen i zamenik komandanta iračke šiitske milicije Abu Mahdi el Muhandis.

​Iran je pre dva dana, na obeležavanju godišnjice ubistva Sulejmanija poručio da njegova smrt neće zaustaviti iranski otpor Sjedinjenim Državama i da se to ubistvo neće zaboraviti.

​General Ismail Gani, komandant Kudsa, koji je nasledio Sulejmanija, tom prilikom je rekao da je Iran i dalje spreman da odgovori.

- U vašoj kući se može pojaviti neko ko će vam uzvratiti za zločin - poručio je Gani u televizijskoj emisiji povodom obeležavanja godišnjice održane na Teheranskom univerzitetu, preneo je Rojters.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)