OKRENIMO STRANICU: Lukašenko pozvao Beloruse da započnu pisanje novog poglavlja u istoriji

Novosti online

01. 01. 2021. u 00:58

ОКРЕНИМО СТРАНИЦУ: Лукашенко позвао Белорусе да започну писање новог поглавља у историји

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u novogodišnjem obraćanju Belorusima da je potrebno okrenuti stranicu i započeti sa pisanjem novog poglavlja u istoriji nezavisne države.

- Sigurno ćemo stvoriti Belorusiju budućnosti i ona će biti bolja od sadašnje. Da bismo to uradili, samo treba da pošaljemo 2020. godinu u istoriju, ali da ne zaboravimo njene lekcije. Svi mi koji svet vidimo drugačije treba da shvatimo da imamo zajedničku vrednost – komad zemlja u centru Evrope. Nemamo drugi. I u ime njegovog očuvanja za decu, hajde da okrenemo stranicu prošlosti i zajedno napišemo novo poglavlje nezavisne Belorusije - rekao je Lukašenko u svom novogodišnjem obraćanju.

On je pozvao da 2021. bude „godina nacionalnog jedinstva“.

- Živećemo po svojoj pameti, stvarati vrednosti svojim rukama, negovati, paziti i voleti onako kako to mogu samo Belorusi – pametni, tolerantni, okrenuti budućnosti. A ako želimo da se nazivamo ljudima, to ćemo i učiniti - rekao je Lukašenko.

Prema rečima predsednika, 2020. je bila potrebna da bi se „shvatilo ko je ko, da bi se istinski ocenilo učinjeno i videlo da smo nacija koja može da opstane u ovom turbulentnom svetu samo kada smo ujedinjeni i kada smo zajedno“.

On je dodao da se Belorusija neće vraćati u prošlost.

- Nemamo vremena da se vraćamo unazad i prolazimo ono što smo već prošli.

Beloruski lider poželeo je narodu da 2021. godina za sve postane godina ostvarenja najboljih, najsvetlijih i najčistijih želja, kao i hrabrosti, izdržljivosto i strpljenje na tom putu za „rodoljube otadžbine“.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ljube

01.01.2021. 03:45

Nece vam predsednice "zapadni smrad " dati da disete slobodno i komotno ! A vi sa Istoka nemate * da jednom prvi kratko i jasno zapretite da se vise ne ponovi .