BAJDEN "ZAVRĆE SLAVINU": Mediji tvrde – smanjuju se troškovi za nuklearno oružje u Americi

Novosti onlajn

24. 12. 2020. u 21:48

ADMINISTRACIJA izabranog predsednika SAD Džozefa Bajdena planira da revidira program modernizacije nuklearnih snaga u pravcu smanjenja rashoda i smanjenja uloge nuklearnog naoružanja u vojnoj strategiji Pentagona, prenosi list „Vol strit džurnal“, pozivajući se na biše zvaničnike.

БАЈДЕН ЗАВРЋЕ СЛАВИНУ: Медији тврде – смањују се трошкови за нуклеарно оружје у Америци

Foto AP

Prema rečima izvora lista, Bajdenova administracija će verovatno preispitati odluku Pentagona o pravljenju nove interkontinentalne balističke rakete kopnenog baziranja. Troškovi njene izrade, uključujući i bojevu glavu, procenjuju se na više od 100 milijardi dolara.

- Moramo da modernizujemo naše sile za obuzdavanje. Ali mi ne možemo da potrošimo tu sumu novca koja je sada izdvojena - rekao je jedan bivši zvaničnik, prenosi „Vol strit džurnal“.

Prema rečima sagovornika američkog lista, smanjivanje uloge nuklearnog oružja zahtevaće jačanje potencijala konvencionalnog naoružanja.

Podsetimo, elektorski koledž potvrdio je 14. decembra pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD. Njegova inauguracija je zakazana za 20. januar.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!