U SELU POPOV POROG PRONAĐENA „KRVAVA” REKA: Svi su u čudu, inspekcija odmah uzela uzorak vode (VIDEO)

Novosti online

24. 12. 2020. u 18:31

Stanovnici Karelije, na sevrtozapadu Rusije, pronašli „krvavu“ reku, javlja ruska televizija „360“. Razlog ove pojave je čišćenje ribe na jednoj od farmi pastrmke.

У СЕЛУ ПОПОВ ПОРОГ ПРОНАЂЕНА „КРВАВА” РЕКА: Сви су у чуду, инспекција одмах узела узорак воде (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Inspekcija je bila na terenu, uzeti su svi uzorci. Pitanje prisustva ili odsustva objekata za prečišćavanje otpadnih voda je više puta pokrenuto. Radi se na tom pitanju - rekla je zamenik predsednika opštine Popovporožski Antonina Kljukina.

Stanovnici su naglasili da situaciju komplikuje stav rukovodstva farme ribe. Prema njihovim rečima, direktor farme retko kontaktira sa stanovništvom i primorava ljude da probleme rešavaju „sami“.

Pres služba Ministarstva poljoprivrede Karelije izjavila je da u vreme inspekcije reke nije bilo ispuštanja obojenih otpadnih voda.

- Prema informacijama izvršnog direktora kompanije „Ruskoje morje „Akvakuljtura“, radionica i kanalizacija postrojenja za prečišćavanje rade normalno. Održavanje industrijskog sistema otpadnih voda vrši se redovno. Nije bilo vanrednih situacija - saopštila je pres služba ministarstva.

U Ministarstvu poljoprivrede su napomenuli da se u preduzeću razvija projekat modernizacije kompleksa za prečišćavanje otpadnih voda.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna