RUSI IZLAZE NA CRTU TURCIMA: Tenkovi granatiraju Ain Isu, evo šta se krije iza velike igre Moskve (FOTO/VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

24. 12. 2020. u 13:56

TURSKI tenkovi su sinoć granatirali grad Ain Isa na severu provincije Raka. Oni su kumulativnim granatama gađali položaje kurdskih Sirijskih demokratskih snaga na periferiji grada.

РУСИ ИЗЛАЗЕ НА ЦРТУ ТУРЦИМА: Тенкови гранатирају Аин Ису, ево шта се крије иза велике игре Москве (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA/Printscreen

Medija centar Rožava je podelio fotografije nekoliko granata koje nisu eksplodirale.

Džihadisti i turske snage su prošle nedelje pokrenule veliki kopneni napad na položaje SDF u blizini Ain Ise. Napad je bio potpuni neuspeh, ali postoje izveštaji o pripremi većeg napada.

Turci žele da zauzmu Ain Isu kako bi presekli auto-put M4, žilu kucavicu transporta na severoistoku Sirije. Ta saobraćajnica povezuje Hasaku, Raku i Alepo, piše Saut front.

Ruska vojna policija, koja ima koordinacioni i operativni centar u Ain Isi dobila je pojačanja, nakon što je komanda ruskih snaga u Siriji rešila da pojača svoje prisustvo u tom gradu i na njegovoj periferiji.

Prema takozvanoj Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, danas je u Ain Isu stigao ruski konvoj koji čine 22 teška vojna kamiona i oklopnih vozila. Oni su u grad dovezli vojnu opremu.

Rusi navodno vrše pritisak na Sirijske demokratske snage da Ain Isu i periferiju tog grada preda sirijskoj vojsci, kako bi sprečila novi turski napad na grad. Moguće je da su nova ruska pojačanja znak da će sporazum biti postignut.

Rusija navodno vrši pritisak na SDF da Ain Isu i njenu periferiju preda vladinim snagama kako bi sprečila novi turski napad na grad. Raspoređivanje novih pojačanja može biti znak približavanja sporazuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)