FRANCUZI DALI ROK BRITANCIMA: Imate još nekoliko dana

Novosti online

21. 12. 2020. u 19:25

RANIJE tokom dana, lider Laburističke partije, sir Kir Starmer, odbacio je ideju da poziva na produženje prelaznog perioda za Bregzit zbog krize sa koronavirusom i pozvao premijera da dokaže da može „da završi bregzit“.

ФРАНЦУЗИ ДАЛИ РОК БРИТАНЦИМА: Имате још неколико дана

Foto: AP

Francuska će dati Velikoj Britaniji "još nekoliko dana da postigne sporazum koji poštuje naše prioritete i crvene linije", rekao je Rojtersu, francuski mlađi ministar EU poslova Klement Bune.

Ministar je takođe rekao da i dalje postoje velike prepreke u pregovaranju o ribolovnim pravilima, s tim što Francuska predloge smatra neprihvatljivim.

U nedelju su glavni britanski mediji, pozivajući se na vladine izvore, izvestili da još uvek nijedan sporazum nije najizgledniji scenario u pregovorima između UK i EU. Brisel je oklevao da se predomisli u pogledu zadržavanja prava na većinu ulova iz britanskih ribolovnih voda.

Pregovori UK-EU o trgovini nakon Bregzita zaustavljeni su mesecima unazad, usred različitih stavova koje ima svaka strana o pitanju ribolovnih kvota, takozvanih "jednakih uslova" i upravljanja. Ako se ne postigne dogovor pre kraja godine, pravila STO stupaju na snagu odmah od 1. januara, uključujući carinske tarife i pune granične provere robe iz Velike Britanije koja prelazi La Manche.

(Sputnjik njuz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)