I DALJE BEZ DOGOVORA O BREGZITU: DŽonson i Fon der Lajen bez pomaka o trgovinskom sporazumu

Tanjug

07. 12. 2020. u 22:37

PREDSEDNICA Evropske komisije Ursula fon der Lajen i premijer Velike Britanije, Boris Džonson, zaključili su danas da nema uslova za finalizaciju sporazuma o Brgzitu.

И ДАЉЕ БЕЗ ДОГОВОРА О БРЕГЗИТУ: Џонсон и Фон дер Лајен без помака о трговинском споразуму

Foto Tanjug-AP

- Razmotrili smo trenutno stanje u pregovorima i zaključili da nema uslova za finalizaciju sporazuma zbog preostalih značajnih razlika po tri ključna pitanja: jednakim pravima, upravljanju i ribarstvu - stoji u zajedničkom saopštenju Lajen i Džonsona, koji su danas imali dugačak telefonski razgovor.

Od glavnih pregovarča EU Mišela Barnijea, i Velike Britanije, Dejvida Frosta, zatražano je da pripreme pregled "preostalih razlika", o kojima će se narednih dana razgovarati na fizičkom sastanku u Briselu.

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da je pregovarač EU, Mišel Barnije, tokom dana u razgovoru sa predstavnicima zemlja članica, poručio da se pregovori sa Londonom neće nastavljati posle srede, ukoliko se do tada ne postigne dogovor.

Dogovor o budućim odnosima EU i Velike Britanije biće tema sastanka lidera EU 27 koji u Brisel dolaze 10. i 11. decembra na završni godišnji samit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)