PREKINUTE VEZE SA BRITANIJOM: U Francuskoj povećan broj pacijenata na reanimaciji, registrovano više od 12.000 zaraženih koronom

G.Čvorović, od stalnog dopisnika, Pariz

20. 12. 2020. u 23:18

Nastavlja se tendencija naizmeničnog smanjenja i povećanja broja pacijenata i osoba na reanimaciji u francuskim bolnicama. U nedelju ih je ponovo bilo više nego dan ranije, za 142 na bolničkom lečenju, i sada ih ukupno ima 24.993. I na intezivnoj nezi ima više ljudi, za 27, ukupno 2.754.

ПРЕКИНУТЕ ВЕЗЕ СА БРИТАНИЈОМ: У Француској повећан број пацијената на реанимацији, регистровано више од 12.000 заражених короном

Foto: EPA

Broj inficiranih kovidom 19 povećao se za 12.799.  Preminuo je još 131 pacijent.

S druge strane, procenat pozitivnih u odnosu na testirane se spustio na 5,2 odsto.

Iz straha od prevelikog opuštanja za predstojeće praznike, neki epidemiolozi predviđaju da bi treći talas mogao da započne po isteku prve sedmice januara.

Istovremeno, posle vanrednog bezbednosnog saveta, koji je održan video-vezom jer je deo državnog vrha uključujući i predsednika Makrona u izolaciji, Francuska je odlučila da, za početak, na 48 sati prekine sve transportne veze s Velikom Britanijom, zbog pojavljivanja zabrinjavajuće verzije korone na britanskom ostrvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili