PUSTE ULICE ZBOG POLICIJSKOG ČASA: U Francuskoj preminulo još 790 ljudi

PUSTE ulice francuskih gradova i pojačana policijska kontrola obeležile su prvu noć obnovljenog policijskog časa, posle ukidanja opšteg karantina.

ПУСТЕ УЛИЦЕ ЗБОГ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА: У Француској преминуло још 790 људи

Foto: AP

Jednu od policijskih kontrola nedaleko od Pariza obišao je i ministar unutrašnjih poslova Žeraldin Darmanen. Žitelji Francuske od utorka uveče svoje domove od 20 sati do 6 ujutro mogu da napuste samo u izuzetnim slučajevima.

Zaposleni u sektoru kulture demonstrirali su u dvadesetak gradova, tražeći otvaranje bioskopa i pozorišta. 

- Umrećemo, i to ne na sceni - poručili su parolom okupljeni glumci u Parizu na Trgu Bastilja, ali je vlast ostala neumoljiva.

Prema poslednjim podacima, registrovana su još 11.532 novozaražena, od čega 4.044 u staračkim domovima od petka do utorka, a ostali među ostatkom populacije samo u utorak.

Broj preminulih povećan je za 790, od čega 307 u bolnicama u utorak, a 483 u domovima za stare tokom vikenda.

Na sreću, broj pacijenata je ponovo počeo da opada. Na bolničkom lečenju je 25.240 ljudi, što je za 241 manje nego u ponedeljak, dok je na respiratorima manje 25 pacijenata i sada ih ima 2.881.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!