UČITELJICA DRŽALA ONLAJN ČASOVE SA MASKOM ZA KISEONIK: Posle dve nedelje počeo je pakao, kasnije je preminula (FOTO)

Novosti online

18. 12. 2020. u 17:36

ČAK i nakon što je nekoliko dana bila u bolnici zbog zaraze Kovidom-19 i upale pluća, Filamena Belon je jedva čekala da se vrati kući kako bi mogla nastaviti raditi ono što je najviše volela – učiti decu.

УЧИТЕЉИЦА ДРЖАЛА ОНЛАЈН ЧАСОВЕ СА МАСКОМ ЗА КИСЕОНИК: После две недеље почео је пакао, касније је преминула (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

- Belon je preko dana držala časove putem Zuma za učenike s poteškoćama u ponašanju, a uveče je preko telefona radila s onim učenicima koji nisu imali internet - rekao je njen brat Filip Belon za Si-En-En.

Kada se vratila kući iz bolnice, učiteljica trećeg razreda nastavila je predavati mada je tokom nastave morala nositi masku za kiseonik.

- Samo je razmišljala o tome kako da nastavi učiti decu. Umesto da je bila u bolnici, ona je držala onlajn nastavu s maskom za kiseonik, ali onda joj se stanje pogoršalo, došlo je do toga da više nije mogla disati - kazao je njen brat.

Dve nedelje kasnije, opet je završila u bolnici, a ubrzo je stavljena na respirator. Ali, 11. decembra je izgubila borbu s korona virusom i umrla je u bolnici u Novom Meksiku.

Filamena Belon je pre zaraze Kovidom-19 bila potpuno zdrava 44-godišnjakinja koja je često vežbala i živela zdravim životom. Iza sebe je ostavila troje dece i jednog unuka.

Prvo je imala blage simptome

Počela se osećati loše 12. novembar. Na početku je imala jako blage simptome, ali je zbog upornog kašlja završila na hitnoj. Lekari su joj dijagnostifikovali Kovid-19 i upalu pluća. Dali su joj kiseonik i ostavili je u bolnici tri dana.

Ali, ona je jedva čekala da se vrati kući, ispričao je njen brat, tako da je otišla kući iz bolnice sa bocom za kiseonik i maskom, te nastavila držati onlajn nastavu.

U roku od dve nedelje stanje joj se pogoršalo i vratila se nazad u bolnicu, te je 6. decembra stavljena na respirator. Porodica je već znala koliko je ta situacija opasna, Filomeni je umrla teta i ujak nakon što su zbog zaraze korona virusom završili na respiratorima, ali mislili su da će se ona ipak oporaviti.

- Pre toga bila je zdrava i živahna. Uveravala je porodicu da je dobro. Mislili smo da će sve biti u redu jer nema tako strašne simptome, ali to je bilo zbog toga što je skrivala od nas koliko joj je teško - ispričao je njen brat.

Lekari su Filameni pronašli krvne ugruške u plućima, a uskoro joj je trebala dijaliza jer su joj otkazali bubrezi. Na kraju je preminula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)