KINA POVUKLA SA TRŽIŠTA AMERIČKI FILM: Sporna scena od 10 sekundi

J.Ž.S.

16. 12. 2020. u 09:31 >> 09:31

KINA je s repertoara povukla film Monster Hunter, pošto je na društvenim mrežama buknula rasprava o sceni dugoj svega 10 sekundi koju su gledaoci doživeli kao rasističku.

КИНА ПОВУКЛА СА ТРЖИШТА АМЕРИЧКИ ФИЛМ: Спорна сцена од 10 секунди

Foto: Printskrin

Kompanija koja se pobrinula za lokalnu distribuciju, sarađuje s kineskim vlastima i agencijama kako bi izgladila situaciju i izbacila spornu scenu. Naime, scena koja je uzburkala strasti uključuje azijsko-američkog repera i glumca Dži Au Jenga koji u jednom trenutku svom kolegi podrugljivo kaže: "Pogledaj moja kolena. Kakva su ovo kolena? Kineska".

To je povezano s rasističkom pesmicom kojom se na igralištima rugaju deci azijskog porekla, a dodatni problem su i lokalni titlovi.

Ovo je iznenadilo sve uključene u film jer strani filmovi na kineskom tržištu prolaze strogu kontrolu kako bi se ovakve situacije izbegle.

Inače, film je na kineskom tržištu ostvario solidan uspeh, ali to je brzinski prekinuto nakon izbijanja skandala koji je već ionako narušenu prodaju filma dodatno pogoršalo i u pitanje dovelo dalju distribuciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom